Illustratie van de broederschap

Koninklijke Broederschap van Sint-Sebastiaan Eed

Zoals in elke herenhuis die naam waardig, Marbais had in de Middeleeuwen, een opmerkelijk lichaam van boogschutters. De goedkeuring van vuurwapens, in de zestiende eeuw, dit bedrijf heeft zijn militaire belang; werd het omgebouwd tot een corporatie binnenkort accreditatie te schieten en als zodanig gaf grote blijdschap, die de hele bourgeoisie deelgenomen. Lancelot, heer van Marbais 1559-1592, verleende hem een schikking luidende “Deed of Pledge erectie van Sint Sebastiaan”. Deze instelling kreeg de naam “Eed”, omdat op het moment van haar oprichting in de samenleving, ieder lid moest beloven onder ede – de door haar missie op hem opgelegde taken te vervullen om regelmatig in het gebruik van oefenen boog – om te dienen als beschermer van de relikwie van het Heilig Kruis, tijdens zijn reizen door het land van de Heer. De oorsprong van de “eed” kan worden teruggevoerd naar de tweede helft van de 16e eeuw.

Geolocatie contact:

View Larger Map

Contact Adres:
M. VILLERET Yvon, Président
rue de Dreumont, 85
1495 Villers-la-Ville

E-mail:
Voorzitter: yvon.villeret@skynet.be
Infos: geo.gekiere@skynet.be

Website: http://users.skynet.be/archers.marbais/index.html